Sunday, August 23, 2009

En væsentligt uvæsentlig politisk uge

Otte kloge danskere og en svensker har arbejdet hårdt for at færdiggøre en betænkning, der i denne uge skulle give et bud på, hvordan det danske arbejdsmarked skal indrettes i fremtiden.

Dagen før offentliggørelsen går landets beskæftigelsesminister ud og dementerer deres ideer allerede før, at de er præsenteret. Så meget for en syltekrukke, der har kunne legitimere politisk passivitet i en årrække og ødslet skattekroner væk på - ja - ligegyldigt smagsdommeri.

Det virker efterhånden som et bredt anerkendt politisk sandhed, at man aldrig skal røre ved arbejdsmarkedsreformer - heller ikke selvom, de er vigtige - efter, at Poul Nyrup mistede magten på det.

Senere samme uge vil de konservatives ukronede klovn, Naser Khader, have at burkaerne i Danmark skal forbydes.

Manden, der oplevede sit livs popularitet, da han stiftede et nyt parti, der skulle stække Dansk Folkepartis magt, kommer med et mere ekstremt forslag end Pia K. endnu har turdet kaste sig ud i. Men hun støtter det naturligvis.

Burka-forslaget, der reelt ligestiller Danmark med lande som Iran, der også har forbud mod, visse påklædningsgenstande, vinder uhyggelig bred støtte både politisk og i befolkningen.

Lad os håbe det var højdepunktet for politisk populisme i den kommende folketings-sæson.

1 comment:

mkm said...

Personligt mener jeg, at al beklædning bør forbydes. Det var alligevel Guds master plan til at begynde med.