Thursday, September 18, 2008

Det er i livet, som det er i skak...

...det er bedre at være hvid, når man begynder. Sådan ser det ihvertfald ud for Mr. McCain. Alene Obamas hudfarve har skubbet noget til vælgernes kryds. Størstedelen af de våbensvingende kodrenge vil nok klappe hesten og smide penge efter den tudsegamle krigshelt. Obama vil dog nok også få et par stemmer for sin hudpigmentering. 

En helt anden farve er kønsfarven. Når tusindevis af kamerikanske kvinder efterspørger McCains vicepræsidentkandidat Sarah Palins frisure, briller, make-up, tøj, og jeg skal give dig skal jeg, så er der noget i lumsk ved situationen. Palin, der tror fast på dommedag, har rendt rundt i skovene og siddet i et byråd. Hun kommer til at stå ved roret, når gammelfar dør - og gammelfar holder nok ikke forfærdentligt længe. Men at være kvinde er også en kvalitet.

For amerikanerne er det efterhånden tid til at vælge deres supermand - el presidente. Nu er USA ikke et hvilket som helst land, og ligegyldigt hvad, så kommer der ikke lige foreløbigt en fredselskende velfærdsfyr på banen. Om det må man så mene, hvad man vil. 

Men, men, men. Når man kan vælge Bush Jr. af to omgange, starte nogle krige, og derudover står i den værste økonomiske krise siden Das Grosse Depression, så kan man vel også stemme gammelfar og dommedagskvinden ind.

Som lidt comic relief , når nu dagen kommer, og ca. 50% af de stemmeberettigede har stemt gammelfar og tossekvinden ind, så kan man altid more sig over, at en kaffebutik på Vesterbro forsøger at sælge kaffe til 11.500,- pr. kilo. Det var 11.500 kroner for tusind gram. 




No comments: