Tuesday, May 12, 2009

Det legende menneske

Tjek lige The Informations – Strange habits i ’Musik republik’.
Videoen bygger på optagelser fra Jørgen Leths "Motion Picture” fra 1970, hvor Torben Ulrich bruges som eksempel på et menneske, der hæver det banale øjeblik op i et højere moment. Man ser naturligvis ikke de originale scener i deres fulde længde i musikvideoen, men man ser Torben Ulrich removing a sweater, løbe almindeligt, gå som en astronaut på månen og bevæge sig som én, der er blevet udsat for et sennepsgasangreb (!)

Udover at være farmand til den hårdtslående Lars Ulrich, er Torben Ulrich buddhist, jazzmusiker, maler, har vundet 18 danske mesterskaber i tennis og tidligere kåret som verdens bedste tennisspiller.

Han er bl.a. kendt for sin eksperimenterende tennisstil, hvor han udforskede nye mulighedsfelter i tennissporten og udførte nærmest umulige slag. En sidehistorie er, at Torben Ulrich valgte at smutte fra semifinalen i DM i tennis i 1966, da han skulle hjem og se VM-finalen i fodbold mellem England og Vesttyskland. Der er jo nogle ting i denne verden, som man ikke kan gå glip af...

No comments: