Friday, August 27, 2010

Apropos Don Ø

Der er ikke noget udpræget smagfuldt over den Don Ø-bashing, der for tiden finder sted i dele af dansk presse og erhvervsliv.
Selv om det unægtelig er lettere at sparke en liggende end en stående, er sparket ud fra en præstationsbetragtning noget mindre beundringsværdigt. Og i lighed med andre aktuelle problemsager fra erhvervslivet kan man ikke frigøre sig fra den tanke, at den pludseligt opdukkede kritik mere skyldes ærgrelse over tab eller udeblevne gevinster end ærlige moralske anfægtelser over gråzonemetoderne.

Dertil kommer, at bagklogskabens lys har det med at skinne noget svageligt over de positive dele af fortællingen. For Don Ø's eller Flemming Østergaards vedkommende blandt andet over den kendsgerning, at han skabte et fodboldhold, der løftede standarden og ambitionsniveauet for dansk klubfodbold til en højde, hvor vi ikke havde været uden ham. Og så kan de, der undervejs stillede sig tilfredse med at kæmpe om andenpladsen jo glæde sig med et: »Hvad sagde vi,« hvis det føles godt
. "

Hans Mortensen, Weekendavisen 18.06.2010

No comments: