Tuesday, December 1, 2009

Nissehaderen over dem alle



Det er ikke for at spolere den ikke-eksisterende julestemning på klasen, men jeg synes historien om den nordjyske præst Jon Knudsen, der førte korstog mod nisser sidste år, måske godt kunne trænge til at blive genopfrisket og dermed definere den nedre grænse for, hvor dårligt julehumør man kan være i. Med dette udgangspunkt kan julestemningen kun blive bedre.
Jeg tror ikke, det er ualmindeligt at være lidt julegnaven og lidt træt af al det juleri, men denne moderate kategori kan Jon Knudsen ikke påstås at tilhøre. Nej, Jon Knudsen får Benny fra The Julekalender til at fremstå som den rene julefanatiker.
Det korte af det lange er, at Jon Knudsen mener at nisser er dæmoner og dét at pynte op til jul med nisser er udtryk for djævledyrkelse. For at underbygge sin tese bruger Jon Knudsen flere obskure eksempler: Med argumentatorisk akkuratesse og retorisk overskud sammenlignes nisser bl.a. med børneporno og Hitler.
Se interviewet her, som underligt nok ikke blev vist i Mandrilaftalen, men derimod i Aftenshowet.

1 comment:

mkm said...

I den forbindelse vil jeg gerne høre, hvorledes julestemningen breder sig på Bruxelles-egnen.

På Østerbro har julestemningen bredt sig med udtrækning af nissevenner, juleklisterklipning, risengrød og 6 ganges gennehøring af en jule-cd featuring kunstnere som John Mogensen (På loftet sidder nissen), Poul Reichardt (Nissernes vagtparade) og mange andre folkekære og elskede kunstnere.

Schnaps i gløggen kan yderligere anbefales.